dimarts, 30 de novembre del 2010

Bagul rústic

Posted by Picasa
Aquest bagul d’estil molt rústic, havia estat inicialment folrat amb una tela que estava subjecte amb els claus que encara conserva i per tant la fusta no tenia cap acabat.
El seu interior també havia estat folrat, però amb paper, i tampoc tenia cap acabat la fusta.
La fusta utilitzada era tant tova que va ser molt atacada per els corcs, això va provocar pèrdues de fusta. També al estar en tant mal estat va necessitar ser tractada amb enduridor de la fusta.
Les nanses de cuir estaven molt resseques però és podien aprofitar i amb un bon producte per netejar el cuir van quedar com noves.
Primer de tot vaig retirar tots els trossos de fusta que estaven molt deteriorats, sobre tot els llistons. Després vaig matar els corcs aplicant el producte amb una xeringa forat per forat deixant el moble en “quarantena” ben tapat . després d’una segona aplicació de producte anticorcs i abans de tapar els forats amb massilla era convenient tractar la fusta més deteriorada amb l’enduridor de fusta utilitzant una xeringa .
Un cop tapats els forats amb massilla ja és podia polir la fusta amb paper de vidre sempre començant amb un gra més gruixut i acabant amb un de fi .
El següent pas era enganxar de nou els llistons que s’havien perdut o que estaven molt deteriorats i reparar els trencaments de la fusta de la tapa per l’acció de la dilatació - contracció de la fusta tot encolant petits llistons que un cop secs els rebaixarem fins quedar al mateix nivell de la tapa.
Seguidament només va fer falta un petit toc de color ,una mica de goma laca i molta cera per quedar com nou.