dimecres, 15 de desembre del 2010

Vernís goma laca en escates

La goma laca és un resina orgànica segregada per un insecte de color vermell que habita al sud-est asiàtic ("Laccifer lacca").
La goma laca en escates requereix per a la seva aplicació una preparació prèvia. Cal barrejar tres parts d'alcohol de 96 º per cada part de vernís i deixar reposar durant almenys 12 hores. Per assegurar l'homogeneïtat del preparat, cal filtrar la barreja utilitzant una mitja i canviar l'envàs de manera periòdica, filtrant si cal. Així s'aconseguirà una barreja compacta i sense grumolls.
Quan s'envernissa amb aquest compost, cal repetir l'operació més d'una vegada.
Es pot aplicar amb brotxa d’envernissar o monyeca. En tots dos casos sempre és aconsellable que la goma laca estigui ben seca abans de tornar a passar pel mateix lloc. És a dir un cop es fa una passada amb la goma laca no s’ha de tornar mai enrera.
Personalment recomano l'aplicació a monyeca. . Per fer-ho preparo una monyeca, poc carregada de producte, i vaig fent varies passades. Per a aconseguir un acabat uniforme i brillant cada 5 passades de goma laca i un cop ben seca la superfície, frego tota la fusta amb llana d’acer molt fina. És fonamental respectar els temps d’assecat i variar, d'una mà a una altra, la forma en què s'aplica el producte: en primer lloc, cercles, després, en grans vuits i línies paral·leles al sentit de les vetes de la fusta

1 comentari:

  1. Stainless Steel Magnets - titanium arts
    Ironing the Stainless Steel Magnets communitykhabar (4-Pack). Made in ford fusion titanium Germany. The Titanium Arts Stainless Steel Magnets ventureberg.com/ are an alloy made 토토사이트 of steel in stainless steel

    ResponElimina