dilluns, 29 de novembre del 2010

Eliminació corcs

Posted by Picasa
Abans d’aplicar qualsevol mètode, primer de tot s’ha de passar un aspirador per tot el moble insistint en els forats per tal d’eliminar les serradures que el corc ha produït. Així aconseguim una major eficàcia per arribar al corc
Mètodes per eliminar els corcs:
1· El químic és a base de productes industrials (tipus poimasol, xilamon, etc). Perquè realment siguin efectius injectar forat per forat amb una xeringa i tapar amb plàstic tot el moble i precintar per tal de que els vapors matin els corcs. Repetir el procés passats un mínim de 30 dies.
2· Altres productes poden ser gasolina, gasoil, petroli.
3· En cas d'antiguitats, millor optar pel formol.
4· Però el mètode definitiu és ficar el moble en una cambra frigorífica uns temps mínim de tres dies. El moble ha d’estar ficat en una bossa de plàstic totalment precintat i un cop passat el temps de congelació treure el plàstic i deixar que el moble és descongeli.
Convé que quan arribi la primavera, observem el moble per assegurar-nos que no apareguin restes de serradures, senyal que no vàrem eliminar del tot els corcs.

1 comentari:

  1. Punt 1. El químic és efectiu només si has decapat el moble i barreges el producte amb essència de trementina al 50%. Cal "banyar" tot el moble. Si teniu compressor, passar-lo pels forats per eliminar els ous (aquests poden estar vius entre 5 i 10 anys).
    Punt 2. La gasolina o petroli s'ha d'aplicar cada any abans que arribi la primavera, tradicionalment per St.Josep.
    Punt 3: El formol és més apte pels fongs. Cal protecció extrema.
    Punt 4: En realitat la cambra "frigorífica" no és eficaç, tot i que és força aplicat en els museus.
    Enhorabona pel teu bloc! Espero segueixis restaurant molts mobles i ens ho puguis explicar. Moltes gràcies.

    ResponElimina