dilluns, 29 de novembre del 2010

Fórmula restauradora

Posted by Picasa
Quan tenim un moble en bon estat de conservació i observen que bàsicament està brut amb alguna ratllada, petits cops, amb pocs corcs.... no fa falta decapar el moble per tornar a fer un procés de goma laca i cera per obtenir un bon aspecte.
El procés que segueixo un cop eliminats els corcs , és tapar els forats amb una barra de cera que tingui el color similar al moble (pensant que encara està brut). Si no es troba el color exacte sempre es poden barrejar dos colors diferents, igual que fan els nens amb la plastilina i fer un petit “xurro” que amb paciència s’introdueix dins el forat amb l’ajut d’un escuradents.
Per netejar el moble el producte que jo utilitzo es “La Fórmula Restauradora” de la casa Lakeone amb l’ajut de llana d’acer molt fina del nº0000 impregnada amb aquest producte i seguidament abans de que el producte s’assequi frego la fusta en el sentit de les vetes amb un altre tros de llana molt fina. Si hi ha algun tros del moble en que he tingut que insistir molt per treure la brutícia (típic en les calaixeres de ditada) i ha perdut una mica de color sempre es pot passar un cotó impregnat amb color el més similar possible al que ja tenim tot difuminant-lo. amb el dit.
Un cop el moble està net si ho crec convenient li aplico unes passades de goma laca abans de l’acabat final amb cera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada